Når får man betalingsanmerkning?

Betaler du ikke gjelden din, selv etter en inkassoprosess, vil en betalingsanmerkning etterhvert kunne registreres på deg. Du vil bli varslet 30 dager i forveien, slik at du har anledning til å unngå anmerkning ved å betale kravet. Når 30 dager har gått og kravet fortsatt er ubetalt, vil betalingsanmerkningen registreres. 

Det er også mulig å få betalingsanmerkning i andre situasjoner – som for eksempel dersom man får en dom gjennom forliksrådet.

Varsles man når man får betalingsanmerkning?

En vil alltid motta et varsel når man får betalingsanmerkning. Dette varselet blir gitt 30 dager i forveien, slik at man har anledning til å unngå anmerkning ved å betale kravet. 

Når 30 dager har gått og kravet fortsatt er ubetalt, vil betalingsanmerkningen registreres. 

Hva slags konsekvenser kan man oppleve når man får betalingsanmerkning?

Når man får betalingsanmerkning kan man oppleve at det blir vanskeligere å opprette nye avtaler, både med bank, forsikringsselskaper og selskaper som selger telefonitjenester. 

En betalingsanmerkning vil ha negativ innvirkning på kredittsjekken din, og kan for eksempel føre til at du ikke får lån hos banken. Du kan også oppleve at det blir utfordrende å tegne nye forsikringer så lenge betalingsanmerkningen er aktiv.

I noen tilfeller kan man til og med oppleve at det blir vanskelig å få jobb når man får betalingsanmerkning. Dette gjelder først og fremst dersom du søker på en jobb med stort økonomisk ansvar, som lederjobber og lignende.

Når får man betalingsanmerkning slettet?

En betalingsanmerkning vil bli slettet så snart man gjør opp for seg. Har du for eksempel misligholdt gjeld, kan du bli kvitt betalingsanmerkningen ved å betale inn beløpet du skylder – samt eventuelle omkostninger og renter.

Det er vanlig at betalingsanmerkningen blir slettet umiddelbart etter at man har betalt kravet man skylder. 

Se artikkelen vår om hvordan slette betalingsanmerkning for mer info om dette.

Når får man betalingsanmerkning slettet dersom man ikke gjør opp for seg? 

Betaler du ikke kravet kan betalingsanmerkningen bli stående i opptil fire år. Etter at denne perioden har gått, slettes betalingsanmerkningen enten kravet er innfridd eller ikke.

Personvern

Ved å sende inn skjemaet samtykker du til at:

  • Vi sender dette skjemaet til Zen Finans.
  • Zen Finans kan kontakte deg for å hjelpe deg uforpliktende og gratis.
  • Zen Finans sine egne personvern- og brukervilkår.